Redirecció

diumenge, 20 d’abril de 2008

Locus Amoemus


Has fet catorze anys i el món és un lloc fantàstic; després de mesos de juny de sol que crema tornen els setembres i els horaris que s'emmarquen de colors fluorescents. Pèrò no és veritat: només és la primera de les teves proves. No tinguis mai pressa, la vida sempre persegueix a les cantonades. Mai més tornaràs a ser tan valent per somiar sense dormir. Si sóc cuel, et diré que les princeses de rosa perden al final de conte i només els més llestos tributen amb èxit a la declaracó de renda de la vida.

Als catorze tot és fàcil, però trigaràs menys de vuit anys per adonar-te que els colors fluorescents es fonen amb el sol i que els caràcters treuen punxa amb els anys. Corda't el cinturó pel viatge incòmode de la vida; estimaràs les coses que odiaves i apendràs a petonejar el que t'ofega. Voldiem ser més optimistes, però les úniques coses que provoquen un riure sincer són les que es diuen de veritat, una paraula incòmoda i l'única capa que només ensenya una desena part del que amaga.

Però encara en tens catorze, dir-te més seria hipotecar un futur que només té les carreteres comarcals que un marqui. Paga els teus peatges. Durant vint anys no facis més que equivocar-te, mai estaràs més aprop d'arribar a la realitat.

Catorze anys l'únic passaport socialment permès que encara admet equipatge sense declarar

3 comentaris:

Ramon ha dit...

Xiqueta, la veritat és que t'has "currat" un extraordinari escrit.
Quina pluma!!!
Felicitats i ànims, maca.

El fantasma del castillo ha dit...

¡Pobre hija!...tiene mucho camino, por recorrer...no la acojones...¡que dura,que eres!. besitos

Celulite ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celulite, I hope you enjoy. The address is http://eliminando-a-celulite.blogspot.com. A hug.

Passat simple

Determinants articles