Redirecció

dimarts, 27 de maig del 2008

HCl



Dia lliure, dia de trasllat. Et disposes a començar la Operació Salfuman (OS a partr d'ara), perquè ja et mors de ganes de visualitzar el color blau grisós que s'endevina a les juntes de les rajoles que han salvat la vida a mans del ciment i la pintura. Compres el producte en qüestió. Li tens respecte, i et sorprens quan te n'adones que no val ni un euro, el que es tradueix en una dubtosa possibilitat de passar a l'altre barri a preu de saldo. Tens la teòrica apresa; obrir finestres, protegir-te la boca, no deixar que el líquid corrosiu toqui cap metall ni part del cos i –sobretot– no barrejar amb lleixiu ni cap altre producte per desincrustar.

Fas tot el que marca la regla, però sense careta ni guants, que una és una valenta (i tel's has deixat). Quan tens la poció preparada per fregar, tires una mica de producte directament sobr la brutícia; fsss, fsss. Bull! Fregues per damunt i, al·leluia, la brutícia desapareix sota el borbolleig i, sí, les rajoles tenen un color preciós. Tot el pis ple d'aquest sorollet, com un subwofer i tu, al ritme que marca la orquestra química (que dirien els de Los Planetas) fregant i alliberant el terra del pes de la merda.

Quan ha passat gairebé una hora i has acabat el salfuman, que sembla Saruman o un nom de dolent de peli de sèrie B, només t'has mig ofegat una vegada (petit contratemps que has solventat pujant al terrat a respirar i fer fotos) i gairebé tot el micropis té el color que sempre hauria d'haver tingut. Gloriaalcelialaterrapaualshomesdebonavoluntat! Has de comprar una segona ampolla per fer els acabats, o sigui, OS 2 properament.

Enmig de la feina, mentre fregues amb el clatell suat, penses que tot és qüestió de l'esforç que hi posem. Sembla ben bé que siguis un holandés posant petits dics de contenció perquè l'aigua no sel's endugui el seu petit estat, i alliberes cada cantó del teu nou espai vital de la mica de pols i terra que impedeix respirar a les rajoles. «Déu va fer el món però Holanda la van fer els holandesos», així citen ells la seva proesa... ara només em cal una frase que resumeixi aquest petit esforç i que no rimi amb les sigles d'un element químic.

4 comentaris:

Jo Mateixa ha dit...

Però que, que, ja ho tens tot netet??, quin ia t'hi instal.les defnitivament????

Per cert, que sapiguès que formes part de l'enigma de la setmana :-)

Petonets bonica!!!!

miq ha dit...

Quina descripció més brillant (hauria de dir lluent?) de l'Operació Salfumant. Encara ric imaginant-te tota abillada per a l'ocasió.

El que no m'ha acabat de quedar clar és quina de les dues meitats del terrat és la que falta per pintar: la de l'esquerra o la de la dreta?
;-P

Carmen&Nacho ha dit...

I la careta i els guants? mira que t'ho vaig dir.... I necessites més ampolles?? coi, xata, si que en tires..... Jejeje.

Unknown ha dit...

Hola família!

Doncs estic quasi instalada (més ben dit, les caixes ja estan totes al pis nou) i diumenge compro amb poder dormir ja allà.
L'enigma de la setmana? Ara vaig corrents a veure-ho!

Jejej... el propietari ens pintarà el terrat de color vermell teula, però de moment està a mitges! I la operació salfuman està només a mitjes, tot i que la part grossa ja l'he acabada (aDiosgracias)... si m'haguessiu vist haurieu rigut, segur; sense careta i a fondo!! I encara me'n queda una altra ampolla!!

Un peto molt gros als tres...

Passat simple

Determinants articles

Creative Commons License