Redirecció

dilluns, 24 de novembre del 2008

Cançó de bressol



«Sant Joan, feu-lo ben gran
Sant Martí, feu-lo dormir
que son pare n’és al camp
sa mare és al molí
feu-n’hi, feu-n’hi de sopetes
sopetes en un tupí
la cullereta de plata
i el tupinet d’or fi
les estovalles de seda
i el tovalló de setí»
(Popular menorquina)

Fills únics, promeses concentrades, secrets al coixí, amics invisibles.
Famílies imparelles, un remolí de colors i contes a la cantonada de la taula plena. Responsabilitat, pors i alegries concentrades en un sol tub d’assaig, mostres úniques, exemples incomplerts. Pubilles que es juguen l’hisenda a les cartes, hereus que entraran al seminari. Nens consentits que s’empatxen d’objectes, mimats que amaguen les llàgrimes al rerefons de la màniga de la jaqueta, ningú retorna la pilota al fons de la xarxa. Sense parella per jugar al Monopoly, han après a jugar contra si mateixos.
Fills únics, sense compartir les postres de la responsabilitat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha res a dir. No hi ha res fer. Somiar és inútil. Déu ens va abandonar quan érem nens. Ara només podem aspirar al silenci. Tu, jo, la resta... comediants que fan fotos i gesticulen sobre un escenari efímer de cartró perdra. Marxa lluny. Torna. Mai no et mouràs de tu mateixa. El paisatge que portes dins. El paisatge que ets. La novel·la de la teva vida inèdita. Els secrets inconfessables. Faig tard. Sempre faig tard. Què en penses fer, de la teva vida? No hi ha res a fer. No hi ha res a dir. Estimar és inútil. L'hivern. La boira. Ningú.

miq ha dit...

L'espaldamaceta també n'és, de fill únic?

;-)

Agnès ha dit...

No! Té un germà al que li ha dedicat el disc, que està molt bé però m'ha agradat molt més el de Le Petit Ramon. Però aquesta cançó de bressol em va posar la pell de gallina... Fills únics, cantonades sense carrer.

Per cert, no sé qui signa el text de més amunt però és preciós, merci!

miq ha dit...

Gràcies per la recomanació. El Ramon Faura anava a la meva escola. Els que també tenen nou (primer) disc, i té molt bona pinta, són els Manel.

Tenim un panorama musical ben animat a casa. Algú no se n'ha adonat encara?
;-)

Passat simple

Determinants articles

Creative Commons License