Redirecció

dijous, 21 de febrer del 2008

Periodisme de Campanya




Comparteixo amb vosaltres la tasca més reeixida (i suada) d'avui.
Odio els polítics, i les eleccions!


UNA IMATGE QUE MARCA L'INICI DE LES ELECCIONS

La fotografia que encapçala aquesta pàgina és la de l’assaig final abans de la cursa de fons que durà als candidats de les cinc formacions amb representació parlamentària als Congrés dels Diputats fins a les Eleccions Generals del proper diumenge 9 de març.
Una mica abans d’ahir a les dotze de la nit, hora oficial de l’inici del període oficial de campanya, els caps de llista per Tarragona del Partit dels Socialistes de Catalunya, Partit Popular, Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa Verds van reunir-se en una foto de família, juntament amb els cartells electorals que els recolzaran durant els propers quinze dies. Un període de temps en el qual tots ells ompliran la seva agenda d'actes populars i institucionals en els que tindràn ocasió de parlar de la seva visió política de l’organització estatal, la política catalana i els asptectes que més preocupen als tarragonins.
Una mica abans que la càmara els immortalitzés, van anar arribant en petits grups poc abans de les sis de la tarda, acompanyats en la majoria dels casos pels membres del seu gabinet de premsa. Un cop reunits, es van saludar amablement, intercanviant algunes impressions i van desplegar les pòsters –alguns més enrotllats, altres en un suport rígid– mentre periodistes i curiosos observaven la que serà la primera de les estampes electorals que passaran a formar part de la vida quotidina dels ciutadans durant la propera quinzena. Com sovint acostuma a passar, costava diferenciar el darrer entrenament de la línia de sortida que marca l’inici de la marxa.
De l’agulla de corbata al jersei de coll obert. Cadascun dels candidats s’ha encarregat d’imprimir una mica del seu caràcter personal en els plantejaments que els partits polítics s’han marcat per aquestes dues dues setmanes. Si molts dels caps de llista han basat el guió de campanya en temes més racionals –les infraestructures i el pes de les balances fiscals encapçalen aquesta llista– altres apel·len als sentiments de la igualtat i la solidaritat per tal de buscar la complicitat dels electors. Ja sigui fent una crida a la racionalitat o referint-se a conceptes més abstractes, la majora aposta per dur a la demarcació de Tarragona tots els canvis que l’electorat ja fa temps que demana.
A quinze dies de la meta d’arribada tots ells ja han fet les seves apostes pel fi de les eleccions i es troben a punt per, ara sí, fer els últims metres fins la línia d’arribada a les urnes. Bona sort... i bones eleccions.

Passat simple

Determinants articles

Creative Commons License